Έπιπλα και διακόσμηση κρεβατοκάμαρων: Πώς να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο

Πριν επιλέξετε τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας, θα πρέπει πρώτα να μάθετε πώς να σχεδιάζετε ένα υπνοδωμάτιο και όχι να το γεμίζετε με τα καλύτερα έπιπλα που μπορείτε να βρείτε. Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι το καταφύγιο σας – κάπου μπορείτε να πάτε όταν θέλετε ξεκούραση από όλες τις ανησυχίες και τα άγχος της καθημερινής ζωής epiplokalogerakis .

Αλλά ακόμα κι αν είστε πολύ απασχολημένοι για αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το κάνετε ένα ωραίο μέρος για να είστε – ακόμη και οι πολυάσχολοι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στην κρεβατοκάμαρα από ότι σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο στο μέσο σπίτι. Επομένως, προτού πηδήσετε σε όλα αυτά τα υπέροχα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που βλέπετε στα εμπορικά κέντρα ή στο διαδίκτυο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πώς να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο στο οποίο θα νιώσετε άνετα.

Η κρεβατοκάμαρά σας δεν είναι καθιστικό ή τραπεζαρία όπου πιστεύετε ότι πρέπει να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες – είναι ένα μέρος για εσάς και δεν χρειάζεται να εντυπωσιαστείτε, γι ‘αυτό κάντε το για εσάς και κανέναν άλλο – εκτός από τον σύντροφό σας φυσικά! Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σας βοηθούν:

Επιλέξτε ένα σημείο εστίασης – Το κρεβάτι!

Ακριβώς όπως ένα καλά σχεδιασμένο σαλόνι, η κρεβατοκάμαρά σας λειτουργεί καλύτερα με εστιακό σημείο. Χρειάζεται πολύ λίγη σκέψη – είναι το κρεβάτι! Θα περάσετε σχεδόν το 1/3 της ζωής σας στο κρεβάτι σας, οπότε αφιερώστε το χρόνο σας στην επιλογή του. Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για εσάς και τον σύντροφό σας, εάν έχετε, χωρίς να είναι τόσο μεγάλο που κυριαρχεί πλήρως στο δωμάτιο και το κάνει να φαίνεται μικρό.

Ούτε πρέπει να είναι πολύ μικρό, όπου εσείς και ο σύντροφός σας δεν μπορείτε να αποκτήσετε τον δικό σας χώρο ύπνου χωρίς να ενοχλείτε ο ένας τον άλλον. Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να επιτρέπει ένα καλό king size κρεβάτι χωρίς να φαίνεται πολύ μεγάλο για το δωμάτιο. Επιλέξτε ένα στυλ που σας αρέσει: είτε είναι με σχιστόλιθο, είναι σχεδιασμένο με έλκηθρο ή ακόμα και αν έχει ένα μεγάλο φανταχτερό κεφαλάρι με όλα τα κουδούνια και τους σφυρίχτρες δεν κάνει καμία διαφορά αν είναι αυτό που πραγματικά θέλετε.

Μην περνάτε χρήματα στο στρώμα: το κρεβάτι σας μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά το στρώμα είναι το πιο σημαντικό μέρος του κρεβατιού! Μην αγοράζετε ποτέ στρώμα στο διαδίκτυο! Επισκεφθείτε το κατάστημα και δοκιμάστε το – αν υπάρχουν δύο από εσάς, τότε και οι δύο πηγαίνετε! Αφιερώστε περίπου 15 λεπτά για να το δοκιμάσετε σε διάφορες θέσεις ύπνου – οι βοηθοί πωλήσεων θα περιμένουν αυτό το χρόνο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στρωμάτων και πρέπει να βρείτε το καλύτερο για εσάς.

Επιλέξτε τη διακόσμηση

Εάν είναι σημαντικό τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας να ταιριάζουν με τη διακόσμηση, επιλέξτε πρώτα το κρεβάτι και μετά τη διακόσμηση! Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο εύκολο με αυτόν τον τρόπο. Δεν χρειάζεται να ταιριάξετε το κρεβάτι με τα υπόλοιπα έπιπλα, αν και αν σας αρέσει το σχέδιο του κρεβατιού σας, πιθανότατα θα σας αρέσουν και τα έπιπλα στην ίδια συλλογή.

Όσοι ξέρουν πώς να σχεδιάζουν ένα υπνοδωμάτιο λένε ότι η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας μπορεί να είναι φωτεινή και αναζωογονητική ή ζεστή και ήρεμη. Εκείνοι που μπορούν να σηκωθούν το πρωί να σπεύδουν να προτιμήσουν, ίσως προτιμούν τα φωτεινά γκριζωπά χρώματα, ενώ εκείνοι που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο να ξυπνήσουν και να σέρνονται έξω από το κρεβάτι, ίσως προτιμούν λιγότερες σπάνιες αποχρώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *